Mi a life coaching?

life coachingHa úgy érzi, nem találja az irányt az életében, nem tudja, mit tegyen egy döntési helyzetben, nem működik a párkapcsolata, nem ért szót az emberekkel, vagy csak egyszerűen tisztábban szeretné látni, miről is szól ez az élet nevű társasjáték, akkor a life coaching vagy életvezetési tanácsadás sokat segíthet önnek.
A coach megfelel egy személyi, lelki, mentális edzőnek vagy segítőnek, a life coaching pedig maga a tanácsadás folyamata.
 
A pszichoterápiával és a kineziológiával ellentétben nem a múltat kutatja, hanem a jelenre és a jövőre koncentrál. Elsősorban magánéleti elakadásokban, párkapcsolati válságok, karriergondok esetében eredményes. A coach személyre szabott programmal segíti a hozzá fordulót az előtte álló feladat megoldásában vagy a kitűzött cél elérésében. Segít a tudatosság növelésében, az addig sikertelenül alkalmazott viselkedésminták azonosításában, illetve új, helyesnek vélt attitűdök, stratégiák kialakításában.
 
A life coachingban is többféle irányzat létezik. Én az ontológiai alapú coaching módszerét gyakorlom. Ez a Dr. Kollár Coaching Iskolacsoportban oktatott irányzat, speciális szemléletmódot és olyan kreatív eszköztárat jelent, ami új megvilágításba helyezi az adott problémát, és ezzel minden előzetes várakozást felülmúló megoldásokhoz vezet.
A coaching segítségével megoldhatja problémáját, és egy tudatosabb, minőségibb életet kezdhet el. Megismerheti önmagát, feltérképezheti már meglévő képességeit és felismerheti, mit kell még ahhoz tennie, hogy élete olyan legyen, amilyenre vágyik.
 
Mit csinál egy life coach?
 
Meghallgatom, amikor ön elmondja, milyen a helyzete, amiben segítséget kér.
 
Kérdezek, hogy minden részletet tisztázzunk, ami a jövő alakítása szempontjából lényeges.
 
Elgondolkodtatom, kizökkentem, olykor meglepő eszközökkel (irodalmi, művészeti alkotások használatával) világítom meg azokat a gondolkodási sémákat, amelyek nem feltétlenül járnak sikerrel az ön életében, valamint azokat is, amelyek viszont segítenek helyzetének javításában.
 
Megismertetem  olyan eszközökkel, amelyeket bármikor elővehet, ha esetleg újabb válságba kerül.
 
Bátorítom és ünneplem: bátorítom, ha elbizonytalanodik, és mindig elismerem, ha valamit jól csinált.
 
Life coaching is available in English as well. For more information, please, contact me.
 

Milyen egy alkalom?

Bejelentkezés

Árak