Aktuális

Kismama coaching indul Kismama coaching indul

A kismamák és kisgyermekes anyukák nehezen tudnak időt szakítani magukra, lelki egészségükre, különösen, ha el kell menniük egy terapeutához. Ezért nekik szeretnék segíteni Skype-on tartott coaching alkalmaimmal.

Tanítványaim, klienseim visszajelzései Tanítványaim, klienseim visszajelzései

Időről időre igyekszem feltenni a honlapra klienseim, tanítványaim visszajelzéseit. Az alábbi levelet egy olyan hallgatóm írta, aki előző nap 5-ösre vizsgázott kineziológiából.

Miért érdemes kineziológiát tanulni? Miért érdemes kineziológiát tanulni?

A kineziológia mélyebb önismeretet ad, segít jobban elfogadni magadat és másokat, illetve nagyobb rálátást biztosít az életedre. Segít abban, hogy hitelesebb, önazonosabb személyiséggé válj, ugyanakkor másoknak is segíteni tudj ezen eredmények elérésében.

Kineziológiai módszerek: melyiket tanuljam? Kineziológiai módszerek: melyiket tanuljam?

A kineziológia egy rendkívül hatékony stresszoldó módszer, mellyel önmagunknak és másoknak is segíthetünk. De annyiféle rendszer van ma már a hazai oktatásban, hogy nehéz eldönteni, melyik tanfolyamra is jelentkezzünk. Ebben nyújt segítséget a következő táblázat.

Vedd kezedbe az életed! Vedd kezedbe az életed!

„A szüleim a hibásak, amiért nincs nyelvvizsgám, nem tudok vezetni, nem értem el a céljaimat.” „A volt férjem/feleségem az oka, hogy most itt tartok.” „Állandóan felidegesítesz!” „Hülyét csinálnak belőlem.” Te nem unod még ezeket a mondatokat hangoztatni? Valóban csak ennyi lenne egy ember? A körülmények áldozata? Vagy te másképp gondolod?

Budakeszin is rendelek Budakeszin is rendelek

Mostantól Budakeszin, az Átrium üzletházban (Fő utca) is elérhetőek szolgáltatásaim. Ha ez a helyszín jobban megközelíthető ön számára, forduljon hozzám bizalommal!

Új terapeutánk: Slisz Klaudia SCC tanácsadó Új terapeutánk: Slisz Klaudia SCC tanácsadó

A Szupertudatos Kommunikáció egy új, 21. századi ingatáblázat-rendszer több, mint 70 táblázattal, amit László Erika (Magyarország) hozott létre és tervezett. Központunkban Slisz Klaudia várja a tanácsadásra jelentkezőket.

Klienseim visszajelzései Klienseim visszajelzései

Az elmúlt évben kislányom szorongásos tüneteivel kerestünk meg. Kétségbe voltunk esve, és ebben a nehéz helyzetben rengeteg támogatást kaptunk Tőled...

Magzatkori stresszoldás Magzatkori stresszoldás

Nem is gondolnánk, mennyi problémánk ered azokból a negatív hatásokból, amelyek magzatkorunkban értek bennünket. A diapozitív metódus azonban segít letenni érzelmi terheinket, helyreállítani egészségünket, megoldani anyagi, párkapcsolati gondjainkat.

Stresszoldással a női egészségért Stresszoldással a női egészségért

A kineziológia jótékony hatásáról már sokan meggyőződhettek Magyarországon az elmúlt több, mint húsz évben, amióta megérkezett hazánkba. A nők számára különösen hatékony tud lenni a stressz kezelésében, az egészségük visszaszerzésében és az önértékelési problémák, konfliktusok rendezésében.

Új helyszín Új helyszín

Örömmel értesítem minden kedves meglévő és leendő vendégemet, hogy márciustól új helyszínen, a XII. kerületben tartom a kezeléseket és tanfolyamokat.

Kineziológiai módszerek Kineziológiai módszerek

Egyre többen szeretnének hivatásos segítőként dolgozni, de nehezen tudnak dönteni, melyik módszert is válasszák. Két, általam is oktatott rendszer, a ONE BRAIN kineziológia és a TEK COACH TANÁCSADÓ rendszer hasonlóságait és különbségeit gyűjtöttem össze.

TEK képzés indul!

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia oktatás kezdődik augusztusban. A résztvevők - a megfelelő szintű tanfolyamok elvégzése után - TEK Coach-ként önálló tanácsadói praxist indíthatnak.

Egy életmódváltás őszinte története Egy életmódváltás őszinte története

Both Gabi újságíró hétről-hétre beszámol a Libertad stúdió 90 napos életmódváltó programjában szerzett tapasztalatairól. Találkozásunkról így ír: "Hogy miért volt jó Kata mellett üldögélni? Mert árad belőle a harmónia. Rend van benne."

Újdonság! SzuperTudatos Kommunikáció Újdonság! SzuperTudatos Kommunikáció

A SzuperTudatos Kommunikáció™ (SzuperC, SCC) egy új, 21. századi ingatáblázat-rendszer, amely képes energetikailag átalakítani azokat a blokkokat, melyek gyógyulásunkat vagy céljaink elérését gátolják. SzuperC-vel nagyon hatékony egészségügyi, párkapcsolati problémáknál, pénzügyi gondoknál és támogatja az önmegvalósítást.

Megszabadulni egy súlyos tehertől Megszabadulni egy súlyos tehertől

Senki sem állítja, hogy egy terapeutának nem lehetnek problémái. Én sem vagyok kivétel. Aki találkozott velem az elmúlt években, jelentős súlyváltozásaimnak lehetett tanúja. Először meghíztam, majd komoly lelki munkával és életmódváltással sikerült visszanyernem régi alakomat. A Libertad stúdió programja segített, amihez még Te is csatlakozhatsz. Történetemet a WMN, női magazinnak meséltem el.

Életmódváltás 90 nap alatt! Életmódváltás 90 nap alatt!

Az idén harmadik alkalommal nyílik lehetőséged, hogy a legátfogóbb életmódváltó-programhoz csatlakozhass. Az első Start-csoportok óta eltelt egy év alatt a program számos finomításon ment keresztül, és most büszkén merjük kijelenteni, hogy minden eddiginél hatékonyabb, rugalmasabb, és igény szerint variálható, tökéletesen személyre szabható programot alakítottunk ki.

2016-ban induló tanfolyamok 2016-ban induló tanfolyamok

Augusztusban és szeptemberben One Brain kineziológia és TEK Coach-Tanácsadó képzéseket indítok. Ha szeretne hivatásos segítőként dolgozni, egy új szakmát tanulni, illetve mélyebb önismeretre vágyik, ajánlom figyelmébe kurzusaimat.

Tanfolyamok 2015-ben Tanfolyamok 2015-ben

Januárban és februárban One Brain kineziológia és TEK Coach képzések indulnak nálam. Ha szeretne hivatásos segítőként dolgozni, egy új szakmát tanulni vagy csak mélyebb önismeretre vágyik, ajánlom figyelmébe kurzusaimat.

Klienseim visszajelzései Klienseim visszajelzései

"Az első kineziológiai oldás olyan élmény volt, mintha átmosták volna a lelkem. Szorongásaim miatt kezdtem Katához járni, és pár alkalom után teljesen felszabadultam, képes lettem megélni az élet örömeit! Csak azt sajnálom, hogy nem hallottam hamarabb a kineziológiáról." G. A.

Kinek nem működik a kineziológia? Kinek nem működik a kineziológia?

Ki mondja, hogy van ilyen ember? Nos, merem állítani, hogy a kineziológia, ha valóban arról van szó, mindenkinek működik. Ez ugyanis egy „eszköz” arra, hogy a tudatosság szintjére emeljünk tudatalatti folyamatokat. Rálássunk elfojtott fájdalmas, félelmekkel teli élményeinkre, gyermekkorunkban rögzült negatív „programozásunkra”, beidegződött, ma már nem sikeres viselkedésmintáinkra.

Kineziológia vagy coaching? Kineziológia vagy coaching?

Aki még egyiket sem próbálta, talán nehezen választ a két lehetőség közül. Egyik ismerőstől erről hall, a másiktól arról. Pedig a legfontosabb lépésen már túl van, ha rátalált erre a honlapra. Felismerte, hogy segítségre van szüksége. Sok ember küszködik ugyan komoly problémákkal, ám kevesen mernek végül bármilyen szakemberhez fordulni.

Megnyitottuk a Libertad Stúdiót! Megnyitottuk a Libertad Stúdiót!

Immár az V. kerület, Királyi Pál utca 18-ban is várom a kineziológia vagy coaching iránt érdeklődőket. A Libertad Mozgás- és Életmódstúdió a napokban hivatalosan is megnyílt. Kattintson a képekért!

A Család-barát vendége voltam A Család-barát vendége voltam

Február 19-én az MTV Család-barát műsorában beszélhettem a kineziológiáról: hatásáról, a gyermekek kezeléséről, a módszer egyes elemeiről. Keveházi Krisztina balettművészen pedig bemutathattam az izomtesztelést.

Rend és rendetlenség Rend és rendetlenség

Budapesten az év szinte minden napjára jut olyan kerület, ahol lomtalanítást tartanak. Bár évente sorra kerül egy-egy lakótömb, ilyenkor látszik igazán, mennyi felesleges holmit halmozunk fel lakásainkban. Szinte minden házban akad olyan szomszéd, aki „gyűjtöget” és már alig fér be saját lakásába.

Kilépés a játszmákból Kilépés a játszmákból

Életünk jelentős részében szerepeket játszunk, játszmázunk vagy éppen gyermekként tanult stressz reakcióinkat ismételgetjük. De hogyan lehet kitörni ebből? Hogyan lehetünk önmagunk? Hogyan választhatjuk meg tudatosan válaszainkat egy helyzetben, ahelyett, hogy bekapcsolna nálunk az „üss vagy fuss” reakció? Olaf Jacobsen könyve erre ad hasznos tippeket.

Úton Úton

9 hónapot töltött Spanyolországban, hogy hazataláljon, Önmagához. Interjú Prónay-Zakar Gina személyi edző, életmód tanácsadóval. Beszélgetés félelemről, kapcsolatokról, változásról és szabadságról.

Tanfolyamok 2014-ben Tanfolyamok 2014-ben

Ingyenes minitanfolyamokkal és előképzettség nélkül elvégezhető, kineziológia tanfolyamokkal várok idén is minden érdeklődőt. Az egymásra épülő One Brain kurzusok nemzetközileg elismert, szakmai képesítést adnak.

Betegséggel üzen a lélek Betegséggel üzen a lélek

„A Lélek nyelve, a betegség” - szól Rüdiger Dahlke, az ismert német orvos, pszichoterapeuta egyik könyvének címe. Szerinte a betegség – „járható út, önmagában véve se nem jó, se nem rossz. Egyedül az érintett személytől függ, hogy mit kezd vele”. Ha pedig valaki tudatosan vizsgálja meg tüneteinek kialakulását, testi problémája egy új esélyt jelent számára. A cél tehát felismerni, mit üzen a betegségünk, és hajlandónak lenni „követni tanácsát”.

Test, Lélek, Szabadság Test, Lélek, Szabadság

Újabb egészségmegőrző módszerek a Lélekjel ajánlásával! Kollégáim személyi edzésekkel, életmód tanácsadással és hangterápiával állnak rendelkezésére, hogy ne csak egy új év, hanem egy új élet is kezdődjön 2014-ben.

Ajándékozzon változást! Ajándékozzon változást!

Rosszul érzi magát a bőrében? Nem találja a helyét a világban? Céltalan az élete? Magányos? Képtelen dönteni? Esetleg egy közeli rokona vagy barátja érez így? Ajándékozza meg őt vagy saját magát a változással!

Futás a gyermekekért Futás a gyermekekért

November 17-én félmaratont futott a Bátor Tábor Alapítvány Élménykülönítmény nevű jótékonysági futócsapata, melynek kedves barátnőm, Prónay-Zakar Gina életmód-tanácsadó, személyi edző is tagja volt. Az ő élménybeszámolója és előzetes felhívása olvasható itt.

Újévi üdvözlet Újévi üdvözlet

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves kliensemnek, honlapom látogatóinak!

Kineziológia: speciális oldások Kineziológia: speciális oldások

Vannak alaposabb feldolgozást igénylő problémák, amelyek kezelésére léteznek a kineziológusok eszköztárában speciális oldási menetek. Ezek közé tartoznak a szorongásokra, fóbiákra, különböző allergiákra, visszaélések feldolgozására, de az anyagi biztonság megteremtésére vonatkozó kezelések is.

Betekintés a life coachingba Betekintés a life coachingba

Az ontológiai alapú life coaching eredményessége abban áll, hogy kreatív eszközeivel segít lerombolni a coachee erős ontológiáját, merev világlátását, és gyenge ontológiát ajánl helyette, vagyis rugalmas, reziliens viselkedési mintákat mutat neki, melyek sikeresebbek lehetnek későbbi életének alakításában. A coach eszköztárából most a holon terminus és a fogalmi metafora alkalmazását vizsgáljuk meg közelebbről.

Jó munkahely, rossz munkahely Jó munkahely, rossz munkahely

Sokan közülünk szeretnének dolgozni, de nem kapnak megfelelő munkát. Másoknak van ugyan állásuk, de nem elegendő a fizetésük. Persze olyanok is akadnak, akik eleget keresnek, mégsem elégedettek a munkahelyükkel. De vajon mi hiányzik nekik? Erre ad választ Gary Chapman és Paul White könyve, A munkahelyi elismerés 5 nyelve, ami hasznos olvasmány lehet munkavállalóknak és munkaadóknak egyaránt.

Teremtő szavak Teremtő szavak

Egy korábbi cikkemben arról írtam, hogy nem is gondolnánk, mennyi tartalom van szavainkban, annak ellenére, hogy sokszor úgy érezzük, nem képesek kifejezni valódi érzéseinket. Ám azt még kevésbé tudatosítjuk magunkban, hogy kiejtett szavainknak „saját frekvenciájuk” is van, ami megteremti vágyott vagy éppen elutasított valóságunkat.

A szavak mögötti világ A szavak mögötti világ

Gyakran előfordul, hogy nem találunk szavakat érzéseink kifejezésére, úgy véljük, hogy a nyelv cserbenhagy bennünket, amikor egy különleges jelenséget kell leírnunk. Pedig a magyar szókincs köztudottan rendkívül gazdag. Arra viszont sokszor nem is gondolunk, mennyivel több jelentés van egy-egy odavetett szavunkban. Előfordul tehát, hogy a nyelv többet is elárul arról, amit szívesen elhallgatnánk. Az életvezetési tanácsadás vagy life coaching épp ezt, a szavaink mögött rejlő világot segít felfedni.

A célkitűzés fél siker A célkitűzés fél siker

Van, aki céltudatosan éli az életét, és van, aki csak céltalanul sodródik. Nehéz eredményt elérni, ha nem határozzuk meg, hova is szeretnénk eljutni, ám az is előfordul, hogy van ugyan célunk, de valamilyen okból sosem érjük el. Vajon miért van ez, és hogyan változtathatunk rajta a kineziológia vagy a life coaching segítségével?

Arcról olvasás Arcról olvasás

Miért romlik el a párkapcsolatom? Miért nem ért meg a párom? Miért változott meg, ha szerelmünk hajnalán még nem így viselkedett? Kérdések, amelyek minden emberben felvetődnek olykor. De tényleg megváltozott-e a párja? Nem lehet, hogy mindig is ilyen volt? Ha pedig ez így van, láthatta volna ezt előre is? A válasz: igen! Legalábbis, a fiziognómia vagy perszonológia módszerének kidolgozói szerint. Ez a kineziológia egyik legszebb területe.

Reziliencia Reziliencia

Amikor úgy érezzük, hogy már nem működnek jól bevált megoldási stratégiáink, nem vezetnek célra megszokott viselkedésmintáink, amikor a dolgok megváltoznak körülöttünk, fontos, hogy rugalmasan tudjunk alkalmazkodni, hajlandóak legyünk változtatni gondolkodásunkon, és ne reagáljunk automatikusan. Ezt a képességet rezilienciának nevezzük.

Boldogulás az Élet Iskolájában Boldogulás az Élet Iskolájában

Azt gondolhatnánk, hogy a tanulási képességek fejlesztése csak a gyerekeknek, iskolásoknak fontos, ám - mivel az Élet Iskolájában folyamatosan tanulunk-, képességeink kibontakoztatása soha véget nem érő feladat. Ebben nagy hasznát vesszük a kineziológiának, ami segít teljesebb életet élni.

Valóra vált mesék Valóra vált mesék

A lelki terápiák művelői egyetértenek abban, hogy a meséknek gyógyító erejük van. Varázslatos világuk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt segít. Reményt, megküzdési stratégiákat meríthetünk belőlük, és ha engedjük, merészebbé, kreatívabbá tesznek bennünket. A meséket és "mai változatukat", a filmeket az ontológiai alapú coachingban is szívesen alkalmazzuk.

Hogyan lehetek természetgyógyász? Hogyan lehetek természetgyógyász?

Ahhoz, hogy valaki természetgyógyász kineziológusként dolgozhasson ma Magyarországon, számos dokumentumot és engedélyt kell beszereznie a megfelelő hatóságoktól. Segítek eligazodni a hivatali útvesztőben.