Saját írások

Vizualizáció a bőségért, boldogságért

Vizualizáció a bőségért, boldogságért Testünk ugyanúgy reagál a valódi helyzetekre, mint az elképzelt eseményekre. Ezért van az, hogy ha negatív gondolataink vannak, félünk egy szituáció bekövetkezésétől, az ugyanolyan stressz-reakciókat vált ki belőlünk, mintha le is játszódna az a jelenet.

A jó hír viszont, hogy a pozitív gondolatok is így működnek. Egy vizualizáció például, ami a javuló egészségről, bőségről, elégedettségről szól, olyan kémiai változásokat indít el a testünkben, melyek megváltoztatják attitűdünket és lehetővé teszik, hogy a jó dolgok valóban megtörténjenek. Ebben segít az alábbi gyakorlat is, Jon Gabrieltől, a Gabriel-módszer megalkotójától.

 

„Képzeld el, hogy a végtelen óceán közepén vagy, mely minden irányban addig terjed, ameddig csak ellátsz. Habár benne vagy az óceánban, mégis könnyedén lélegzel. Most képzeld azt, hogy ez valójában a bőség (szeretet) óceánja és egyetlen cseppje több pénzt (szeretetet) jelent, mint amennyit a világ leggazdagabb embere egész életében megkeres. Teljesen belemerülsz és minden irányban addig terjed, amíg csak el tudod képzelni. Majd érezd, hogy a bőröd pórusai kinyílnak, és a víz beáramlik a testedbe, majd az életedbe. Képzeld, hogy átáramlik rajtad és bőséget teremt körülötted. Megad mindent, amire csak vágysz: házat, autót vagy éppen csak a biztonság érzését (szeretetet, gyengédséget). Erősítsd meg magadban, hogy ez az óceán, ez a bőség mindig körülvesz, és bármikor szükséged van valamire, csak annyit kell tenned, hogy kinyitod a pórusaidat és engeded beáramlani.„

Jon Gabrielnek fogyókúra nélkül sikerült lefogynia, azzal, hogy rájött, hogy egy tudatalatti, biztonság iránt sóvárgó program miatt raktározza a teste a kilókat. Ezzel és más meditációkkal programozta át az elméjét arra, hogy a biztonságot másképp is megkaphatja. 

Forrás: Jon Gabriel: Gabriel-módszer, Bioenergetic Kiadó, 2013

-