Saját írások

Végtelen lehetőség

Végtelen lehetőség A kineziológiai korrekciók nagy része – különösen a kezdő tanfolyamokon – a tanulási stresszek oldásában segít. Ám mivel az egész élet iskola, ezekre a gyakorlatokra felnőttként is nagy szükségünk lehet. A fekvő nyolcas vagy végtelen jel alábbi alkalmazása például összehangolja a jobb és a bal agyfélteke munkáját, ami elengedhetetlen a látás, hallás és megértés számára.

A kineziológiai korrekciók nagy része – különösen a kezdő tanfolyamokon – a tanulási stresszek oldásában segít. Ám mivel az egész élet iskola, ezekre a gyakorlatokra felnőttként is nagy szükségünk lehet. A fekvő nyolcas vagy végtelen jel alábbi alkalmazása például összehangolja a jobb (kreatív, intuitív) és a bal (analitikus, racionális) agyfélteke munkáját, ami elengedhetetlen a látás, hallás és megértés számára. Hatására javul az olvasás, szövegértés, írás, helyesírás, számolás és a testi koordináció is, ami például az autóvezetésnél is nagyon fontos.

Ennek köszönhetően összerendeződik bennünk az értelem és az érzelem, figyelmesebbek, frissebbek leszünk, és reakcióidőnk is javul. A gyakorlat tehát gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt hasznos.

 

Gyakorlat:

  1. Álljunk váll szélességű terpeszbe, nyújtsuk előre a bal karunkat, a hüvelykujjunkat felfelé tartva. Rajzoljunk egy fekvő nyolcast a levegőbe, (magassága a felsőtestünk méretét is elérheti) úgy, hogy középről induljunk, és felfelé rajzoljuk meg a nyolcas bal hurkát, majd középen keresztezve a jobb hurkot is. Közben a fejünket tartsuk egyenesen, a szemünkkel viszont kövessük a hüvelykujjunkat. 4-5 nyolcast rajzoljunk így.
  2. Most váltsunk kezet és a jobb karunkkal is rajzoljunk fekvő nyolcasokat, szemünkkel követve az ujjunkat.
  3. Végül két kezünket kulcsoljuk össze és két feltartott hüvelykujjunkkal rajzoljuk a végtelen jelet többször, szemünkkel követve a vonalat.
  4. A fekvő nyolcasokat rajzolhatjuk különböző méretekben: kicsiben a tenyerünkbe – mutatóujjunkkal (felváltva mindkét tenyérbe), esetleg papírra vagy táblára is.

 

Tipp:

Ha gyermekünk elakad a házi feladattal, együtt is megcsinálhatjuk a gyakorlatot. Könnyebben megy majd neki a munka.

Autóvezetés előtt is írjunk le néhány fekvő nyolcast a szemünkkel, középről mindig felfelé kezdve a rajzolást egyik, majd másik irányba. Jobban tudunk majd koncentrálni, koordináltabb lesz a mozgásunk, felfrissül a gondolkodásunk.

 

 

-