Saját írások

Teremtő szavak

Teremtő szavak Egy korábbi cikkemben arról írtam, hogy nem is gondolnánk, mennyi tartalom van szavainkban, annak ellenére, hogy sokszor úgy érezzük, nem képesek kifejezni valódi érzéseinket. Ám azt még kevésbé tudatosítjuk magunkban, hogy kiejtett szavainknak „saját frekvenciájuk” is van, ami megteremti vágyott vagy éppen elutasított valóságunkat.

A kvantumfizika mára egyértelművé tette, hogy minden, ami ebben a világban, univerzumban létezik, az rezgéssel bír. Nincs ez másképp kimondott szavainkkal sem. Attól függően, milyen hangsort ejtünk ki a szánkon, gyógyíthatunk, elérhetjük céljainkat, de valóra válthatjuk rémálmainkat is!

 

R. Neville Johnston Nyelvi kódok című könyvében gyűjtötte össze azokat a szavakat, amelyek kimondásával valósággal elszivárog erőnk, amit vágyaink beteljesítésére fordíthatnánk. Ezek például:

 

Próbálni

 

Ha megpróbálsz valamit megtenni, akkor nem teszed meg, csak megpróbálod. A szó maga előrevetíti a kudarcot. Ha el akarsz érni valamit, ne csak „próbálkozz vele”, hanem cselekedj is a sikerért. Beszédedben pedig cseréld le inkább az „igyekszem”-re.

 

Szükség

 

Valahányszor azt mondjuk, hogy „szükségünk van” valamire, megerősítjük, hogy nem rendelkezünk vele. Márpedig amire gondolsz, abból kapsz még többet, tehát jelen esetben a hiányból. Mondd inkább helyette, hogy „szeretnél” valamit.

 

De

 

Milyen gyakran használjuk, pedig milyen alattomos kis szó! Visszavon ugyanis mindent, ami előtte elhangzott. „Szeretlek, de”… - akkor most szeretsz vagy sem? Ha mindenképpen odakívánkozik az a „de”, legalább fejtsd ki bővebben, hogy beinduljon a kommunikáció: „szeretlek, de amikor így viselkedsz az zavar engem. Kérlek, ne tedd többé”.

 

Álljon itt egy erőt adó szó is:

 

Könnyedség

 

Ha nem a megfelelő időben cselekszünk, nem járunk sikerrel, bármekkora is a befektetett energia. Minél jobban akarunk, annál kevésbé teljesül. Ilyenkor az elengedés a kulcs. Ebben segít, ha azt mondjuk, „könnyedén fog sikerülni”. Például „el akarom érni a buszt” helyett mondjuk a „könnyedén elérem a buszt” formulát és nézzük meg, melyik a hatékonyabb!

 

A szóhasználatunkban, mint oly sok más dologban is, a legfontosabb a TUDATOSSÁG. Ha nem hirtelen felindulásból, gondolkodás nélkül, hanem tudatosan cselekszünk, az hozzásegít bennünket ahhoz, hogy ne mások, ne a körülmények, hanem mi magunk alakítsuk életünket.

 

-