Magzatkori stresszoldás

 

Egy magzat fejlődése akkor ideális, ha az édesanya kiegyensúlyozott, örömmel éli meg az anyává válás folyamatát és párjával egyetértésben, őszintén várja a csöppség érkezését. Az is fontos, hogy a tárgyi feltételek biztosítva legyenek ahhoz, hogy jó körülmények közé kerüljön a gyermek.
 
Legtöbbünknek mégsem volt ilyen ideális a fogantatástól születésig tartó életszakaszunk. Talán nem is gondoljuk, de már az anyaméhben érhettek bennünket stresszek, amelyek felelősek jelen életünk anyagi, párkapcsolati vagy éppen egészségügyi problémáiért.
 
A DIAPOZITÍV METÓDUS éppen ezeket, a magzati létünkben gyűjtött negatív hatásokat igyekszik oldani.
Mindazt, amit az anya terhessége alatt érzelmileg átél, a pocakjában növekvő magzat sejtjei is rögzítik – befolyásolva egész későbbi életét.
 
A módszer elnevezésében szereplő DIA arra utal, hogy testünkben vannak olyan „emlékező meridiánok”, „idősínek” – például a gerinc mentén vagy a belső talp-élen – melyek szinte filmszalag-szerűen rögzítik életünk eseményeit. A „pozitív” jelek egy-egy stresszt mutatnak, ami a terapeuta érintésére feltárul, majd oldódik.
 
Ez a technika kioldja a magzati életben rögzült feszültségeket, negatív mintákat. A terhesség 3. hónapjában megélt stressz például később szívproblémákban mutatkozhat meg, súlyproblémák eredeztethetők a magzati kor 5. hónapjában megélt stressztől, nőgyógyászati, prosztata problémákat,  meddőséget pedig okozhat a 7. hónapban átélt trauma is.
 
Negatív emlékként rögzül, ha valaki nem várt gyermek, vagy éppen ellenkező neműnek várták, sokat veszekedtek a szülei vagy anyagi nehézségeik miatt aggodalmaskodtak. Ezek oldásával a diapozitív metódus kiegyensúlyoz, erősíti az önbizalmat, egészségesebbé, örömtelibbé, munkabíróbbá, kitartóbbá tesz bennünket.
 
A kezelés 40-50 perce alatt a kliens egy masszázságyon fekszik ruhában, miközben jobb majd bal lábán kezelem a belső talp-él vonalát. Mivel ez a fogantatástól-születésig tartó idősín egybeesik a gerinc vonalával - a reflexzónáknak megfelelően - a kezelés alatt a szervrendszerek is egymás után oldódnak.
 
A módszert mindenkinek ajánlom, aki szeretné letenni érzelmi terheit, babára vágyik, a szüleitől tudja, hogy voltak komplikációk, családi gondok magzatkorában, születésénél, illetve egyszerűen csak egy cselekvő és nem verbális terápiával kíván megszabadulni problémáitól. Itt ugyanis nem kell hosszasan beszélni a problémáról. A terápia végén pár mondatban elmondom, mit tapasztaltam, de a kliensnek is lesznek testérzetei, testemlékei, hangokat, esetleg illatokat érzékel majd. A kezelés zokniban, a lábfej belső oldalán történik, előbb a jobb, majd a bal lábon. Kezelések végére megkönnyebültnek, nyugodtnak, vidámnak, kreatívnak és magabiztosnak érzi majd magát.
 
Javasolt kezelési ritmus: az első hónapban hetente egy kezelés ajánlott, később – az eredmények függvényében - lehet ritkítani az alkalmakat.