Aktuális

Kineziológia: speciális oldások

Kineziológia: speciális oldások Vannak alaposabb feldolgozást igénylő problémák, amelyek kezelésére léteznek a kineziológusok eszköztárában speciális oldási menetek. Ezek közé tartoznak a szorongásokra, fóbiákra, különböző allergiákra, visszaélések feldolgozására, de az anyagi biztonság megteremtésére vonatkozó kezelések is.

 
 
A kineziológusok legtöbbször egy „általános oldási menetet” használnak a találkozások alkalmával. A megfelelő technikákkal először azonosítják a kliens ügyéhez a jelenben kapcsolódó érzelmeket, majd izomteszteléssel megkeresik azt a korábbi életkort, ahol a probléma gyökere van. (Ettől lesz hatásos és tartós egy oldás, mivel a múltbeli negatív érzelmek semlegesítése nélkül a kezelés csupán „az első stresszig” tartana.) Az oldás végén pedig gyakran szükség van egy kitesztelt, jövőbeli időpontra végzett pozitív vizualizációra – egy pozitív energiacsomag elhelyezésére -, ami az adott pillanatban is erősíti majd az oldás hatását. Vannak ugyanakkor témák, amelyek alaposabb feldolgozást igényelnek, ezért érdemes speciális oldási menetekkel feltárni azokat.
 
Allergia-oldás
 
A kineziológia szerint bármilyen allergia elsődleges oka egy érzelmi stressz állapot. Vagyis ha egy hosszantartó érzelmi stressz miatt felborul a test kémiai egyensúlya, bármilyen külső-belső tényező (virágpor, ételek, hideg vagy éppen a saját test bizonyos összetevői) képesek tovább fokozni az egyensúlyhiányt.  Az allergén tehát csak összekapcsolódik az elsődleges érzelmi stresszt kiváltó személlyel vagy helyzettel. Ha például valaki állandóan kiborítja, folyamatosan stresszeli az embert, felborul a szervezetének egyensúlya. A levegőben jelenlévő virágpor csak ront a helyzeten, tovább terheli a testet, a tudatalattiban pedig összekapcsolódik a stresszt okozó személlyel. Ezért előfordulhat, hogy gyógyszerekkel sikerül javítani a pollenérzékenységen, de előjön egy másik allergia, mert az elsődleges érzelmi stressz nem tűnt el.  
A kineziológus viszont az izomteszteléssel beazonosíthatja, ki vagy mi okozza az allergiához kapcsolódó érzelmi stresszt és annak semlegesítésével megszűnhetnek az allergiás reakciók.
Jó tudni, hogy az autoimmun betegségek is egyfajta allergiának tekinthetők. Sokszor arra vezethetők vissza, hogy a kliensnek – akár már kisgyermekként – olyan érzése volt, hogy nem fogadják el azok, akik a legfontosabbak számára. Ezért tulajdonképpen „saját magára lesz allergiás”.
 
Bőség-oldás
 
Mindannyian szeretnénk anyagi biztonságban élni, és mi magunk lepődnénk meg a leginkább, ha kiderülne, hogy ez nem külső tényezők, hanem saját hitrendszereink miatt nem valósul meg. Kineziológiával azonban feltárhatók a tudatalatti blokkok, amelyek elvágnak bennünket a „bőség áradásától”. Márpedig a gazdagság nemcsak a pénz mennyiségét jelenti életünkben. A jólét hiányozhat érzelmi, spirituális, szellemi értelemben is.
A fizikai szintű bőség azt jelenti, hogy nem kell azon gondolkodnunk, hogy megengedhetünk-e valamit magunknak, nem félünk attól, mi lesz, ha elveszítjük állásunkat vagy megbetegszünk.
Spirituális értelemben pedig a bőség azt jelenti, hogy végtelen idő és energia áll rendelkezésemre ahhoz, hogy megvalósítsak bármit az életemben. Vagyis egy belső biztonságérzetet, nyugalmat ad nekünk.
Nem is gondolnánk, hogy ennek megnyilvánulását például olyan korlátozó hiedelmeink akadályozzák, amiket gyakran hallottunk felmenőinktől: például „a pénz nem boldogít”, „aki nem dolgozik, ne is egyék”. Márpedig, ha ezeket fogadom el tudat alatt igaznak, akkor hogyan várhatom el a bőséget életemben?
A másik gyakori akadályozó tényező, hogy nem vagyunk képesek elfogadni és befogadni a jót. Egy múltbeli trauma miatt azzal büntetjük magunkat, hogy megfosztjuk magunkat minden sikertől, eredménytől. Például gyermekként átéreztük szüleink gyötrődését a szegénység miatt – akkor hogyan engedhetnénk meg magunknak, hogy mi jól éljünk? Kineziológiával azonban megtalálhatjuk ezeket a korlátozó hiedelmeket, feloldásukkal pedig megteremtjük egy jobb élet lehetőségét.
 
Visszaélések oldása
 
Létezik speciális oldási menet azokra az ügyekre is,
amikor bárki, újra és újra arra kényszerít bennünket, amit nem akarunk megtenni,
amikor bárkit, mi kényszerítünk újra és újra arra, amit nem akar megtenni,
vagy amikor mi magunk kényszerítjük magunkat olyasmire, amit valójában nem akarunk megtenni.
A paletta természetesen nagyon széles, beletartoznak a társadalmi elvárások, munkahelyi kényszerek, vallási szabályok, a mentális vagy érzelmi erőszak, illetve mindenféle fizikai bántalmazás, de a kételkedés saját magunkban, az állandó kudarcra fókuszálás is.
Az oldás során feltárjuk az ügy különböző aspektusait, majd a megfelelő korrekciókkal megnyitjuk az utat egy szabadabb, teljesebb élet felé.
 
Fóbiák, félelmek oldása
 
A fóbia visszatérő, irracionális félelem, ami egy bizonyos dologra vagy szituációra irányul. Ez az érzelmi túlreagálás rendszerint korlátozza az egyént normális életvitelében.
A szorongás pedig egy mindent átható, meghatározatlan tárgyú, rendkívül kellemetlen fajtája a félelemnek. Kineziológiával megtalálható a probléma gyökere és a megfelelő kezeléssel javulás érhető el.   
 
Ha segítségre van szüksége valamelyik témában, hívjon bizalommal (06 30 925 8211)!