Gyakran Ismételt Kérdések

(GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK)
 
Honnan tudom, hogy kineziológiára vagy life coachingra jelentkezzek?
 
Ha úgy érzi, valamilyen lelki problémája van, magánéleti válságba került, nem érzi jól magát a munkahelyén, önbizalomhiányban szenved, vagy csak egyszerűen több önismeretre vágyik és szeretné elérni a céljait, akkor mindegy, melyik terápiára jelentkezik be: amelyik szimpatikusabb. Az első találkozásunk alkalmával meg tudjuk beszélni, hogy a helyzetében melyik kezelés segíthet jobban.
 
Ha viszont valamilyen fizikai betegséggel fordulna hozzám, akkor a kineziológiát ajánlom, mert az jól kiegészíti a hagyományos orvosi kezeléseket. A legtöbb testi bajunknak ugyanis lelki eredete van.
 
Ha pedig olyan problémával keres meg, aminek kezelésére nincsenek meg a kompetenciáim, továbbirányítom más, megbízható szakemberhez.
 
Gyermekek kezelése megoldható-e?
 
A kineziológiával és a craniosacral flow terápiával igen, a gyermekek kezelése rövidebb ideig tart, illetve a szülő bevonásával történik. A life coachingot kamasz kortól javaslom.
 
Mikor érdemes mediációra jelentkezni?
 
Amikor valamilyen konfliktusa, vitája van a párjával, szomszédjával, gyermekével, munkatársával, üzlettársával, vagy amikor fontolgatja, hogy elválik házastársától.
Ilyenkor egyszerűen írjon nekem vagy hívjon a +36309258211-es számon.
 
Hogyan készüljek az első kineziológiai kezelésre?
 
Gondolja át, melyek azok a problémák, amelyeket szeretne megoldani, valamint, hogy milyen célt szeretne elérni. A témák származhatnak életének más-más területéről is. Az első alkalommal megnézzük majd, melyik élvez elsőbbséget, mert az nagy valószínűséggel a többin is segít. Azt is látni fogja, mennyire összefügg minden mindennel.
 
Hogyan készüljek az első life coaching ülésre?
 
Az előbbihez hasonlóan, gondolja át, milyen célon szeretne dolgozni és milyen eredménnyel lenne elégedett.
 
Mit kell vinnem egy craniosacral flow kezelésre? 
 
Érdemes kényelmes ruhában - puha anyagú, nem szoros ruházatban és inkább nadrágban - érkeznie vagy hozni magával tréningruhát és egy pamut zoknit. Felöltözve fog ugyanis a masszázsasztalra feküdni, és így könnyebben el tud majd lazulni.  
 
Hogyan történik egy kineziológiai oldás?
 
Az első találkozás alkalmával megbeszéljük, mi az a cél, amin dolgozni szeretne. Ha több problémával érkezik, izomtesztelés segítségével eldöntjük, melyik élvez elsőbbséget, aminek megoldása a többi témát is pozitívan befolyásolja. 
Ezután kérdéseket teszek fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorlok az ön kinyújtott karjára. Ilyenkor azt vizsgálom, hogy karja izmai - az agy, illetve a test sejtes memóriájában tárolt információ közvetítőjeként - a kérdésekre erősen tartanak vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak". Ezzel a módszerrel keressük meg azokat az életkorokat, ahol a problémájával összefüggő események történhettek, és kiteszteljük azokat a technikákat, amelyek segítenek elérni az oldás során kitűzött célt.
 
Hogyan történik egy life coaching ülés?
 
Az első alkalommal elmondom, hogyan épül fel a konzultáció, bemutatom az általam alkalmazott módszert. Megbeszéljük, milyen témán szeretne dolgozni, milyen célt szeretne elérni. Azután kérdéseket teszek fel - olykor egészen meglepőeket is-, hogy olyan oldalról is megvilágítsuk a problémát, ahonnan még eddig nem vizsgálta. Az ülés végén általában valamilyen feladatot adok majd, amit a következő alkalomig kell elvégeznie. A további konzultációkon kiértékeljük a változást, és kreatív eszközök használatával haladunk tovább, amíg el nem érjük a célt, amivel ön már elégedett. 
 
Milyen hosszú egy konzultáció?
 
A life coaching esetében 60 perc, a kineziológia esetében 70-90 perc. A mediációnál van 1-1 óra előkészítő beszélgetés, maga a mediációs ülés pedig maximum 3 órás.
 
Hány alkalomra lesz szükség?
 
Ez függ a hozott problémától és attól, hogy ön mennyire szeretné azt megoldani. A kineziológiában a tartós eredményhez általában 3-5 oldásra van szükség (körülbelül 3 hetente), míg a life coachingban 5-10 alkalomra, heti rendszerességgel.
 
Csak személyes konzultációra van lehetőség?
 
A kineziológia és mediáció esetében igen, a life coaching üléseket végezhetjük skype-on is.
 
 
Milyen érzéseim lehetnek kineziológiai oldás előtt vagy után?
 
Azt szoktuk mondani, hogy mindenki megtalálja a „maga terapeutáját”. Ha például az interneten keresgél, többször találkozik ugyanazzal a névvel, valamelyik tanácsadó oldala úgy érzi, jobban vonzza. Eldönti, hogy bejelentkezik nála, kap is időpontot. Ám az adott nap előtt vagy akár néhány órával az oldás időpontját megelőzően úgy érzi, mégsem kellene elmennie. Lehet, hogy még rosszul is kezd lenni vagy történik valami a családjában, ami miatt le kell mondania a kezelést. Természetesen előfordul ilyesmi. De az is lehet, hogy a tudatalattija gáncsoskodik. „Érzi”, hogy például a kineziológusnál  „ki kell majd adnia magát”. (Hiszen a kezelés lehet, hogy megoldja majd évekig hurcolt problémáját! Pedig azt már ismeri, de ha elveszíti, mi lesz vele?)
Tehát amikor „közbejön valami” a megbeszélt időpont előtt, érdemes elgondolkodni arról, hogy valóban nem ő a megfelelő terapeuta számomra? Vagy csak a tudatalattim akar visszatartani? Vagy tényleg olyasmi jött közbe, ami miatt le kell mondani az oldást? Ha rájövünk, hogy valami belső félelem miatt vonakodunk, még érdemes elmenni a kineziológushoz, mert ilyenkor szokott előfordulni, hogy a kezelés igazán jól sikerül. Ha pedig rajtunk kívülálló okok miatt nem tudunk megjelenni, kérjünk másik időpontot.
A másik kérdés, hogy mi történik az oldás után. Fontos tudni, hogy átmenetileg rosszabbodhatnak a tünetek vagy egyfajta érzelmi hullámzás tapasztalható. Ezek természetes következményei a kezelésnek, hiszen blokkok oldódnak, ami nagy mennyiségű energia felszabadulásával jár. A következő napokban, hetekben rendeződni fognak az érzések. Körülbelül három hét múlva pedig érdemes elmenni egy megerősítő oldásra, ahol nagy valószínűséggel egy újabb aspektusát dolgozhatják fel az eredeti problémának. Ezért szoktuk mondani, hogy egy témához 3-5 oldás szükséges. A lélek ugyanis – a hagyma héjaihoz hasonlóan – fokozatosan engedi felszínre a megoldáshoz szükséges információt.

Mi kerül annyiba egy kezelésen? >>
 

Elérhetőségek