Craniosacral flow (Kranioszakrális áramlás) terápia

Craniosacral flow - Kranioszakrális áramlásEz a módszer a kranioszakrális terápiának, Daniel Agustoni svájci terapeuta által kifejlesztett változata. Személyesen tőle tanultam.
A Craniosacral flow egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívül hatékony kezelési forma, ami finom érintésekkel segíti a teljes ellazulást, támogatja a test öngyógyító képességét, erősíti az immunrendszert és jó közérzetet biztosít.
 
A kranioszakrális terápia ilyen esetekben segít pédául (a megfelelő orvosi kezelés kiegészítéseként):
 
- alvászavar, krónikus nyak- és hátfájdalom, érzelmi nehézségek, depresszió, emésztési problémák, fáradtság, fejfájás, migrén, fog-é s állkapocsproblémák, fogcsikorgatás, görcsök, hallási problémák, hiperaktivitás, hormonzavar, légzési nehézségek, magas vérnyomás, összpontosítási és tanulási nehézségek, porckorong-betegség, ülőidegzsába, stressz
 
Szervezetünkben a feszültségnek és a lazításnak ugyanolyan természetes ritmusban kellene váltakoznia, mint a nappalnak és az éjszakának. A munkahelyi vagy magánéleti problémák, és a környezetünkből ránk zúduló ingerek miatt azonban folyamatosan feszültek vagyunk, miközben a szükséges nyugalmat ritkán tudjuk élvezni. Ez pedig könnyen az egészségünk rovására megy.
 
Testünk-lelkünk reménykedve vár minden alkalmat, amikor végre elengedheti magát. Amint lehetőséget biztosítunk erre, ez azonnal be is következik.
Márpedig a kranioszakrális kezelés egy ilyen alkalom.
 
A kezelés menete
 
Ruhában lefekszik egy masszázsasztalra és nincs más teendője, csak elengedni magát. Én finoman kitapintom a láb, a keresztcsont, a törzs és a fej szerkezetét, az agyi-gerincvelői folyadék lüktetését. A szövetekben jelen levő feszültségeket, blokkokat pedig finom érintésekkel oldom. Az 1 órás kezelés végére a nyugalom, bizalom és boldogság érzését tapasztalhatja meg. Az élmény akár hetekig elkíséri majd!
 
Javasolt gyakoriság: az első hónapban hetente egy kezelés javasolt, majd - eredménytől függően - fokozatosan ritkíthatóak az alkalmak.
 
A terápia háttere
 
A terápia a kranioszakrális rendszerrel dolgozik, amely magában foglalja
 
- a koponyát (cranium), a gerincoszlopot, és a keresztcsontot (os sacrum),
- a központi idegrendszer burkát alkotó agy- és gerincvelőhártyákat,
- valamint az agyi-gerincvelői folyadékot (liquor cerebrospinalis).
A kezelések során ezeket az elemeket közvetlen vagy közvetett módon ellazítom, az esetleges blokkokat feloldom. Így csökkenthető a stressz, és jótékonyan befolyásolható a mozgásrendszer, a vérkeringés, a test méregtelenítésében fontos szerepet játszó nyirokkeringés, valamint a hormonrendszer.
 
A módszerről bővebben itt olvashat:
Daniel Agustoni: Kranioszakrális öngyógyítás (Bioenergetic Kiadó) 
 
 

Érdeklődés