Coaching

Ha úgy érzi, nem találja az irányt az életében, nem tudja, mit tegyen egy döntési helyzetben, nem működik a párkapcsolata, nem ért szót az emberekkel, vagy csak egyszerűen tisztábban szeretné látni, miről is szól ez az élet nevű társasjáték, akkor a life coaching vagy életvezetési tanácsadás sokat segíthet önnek.

A coach megfelel egy személyi, lelki, mentális edzőnek vagy segítőnek, a life coaching pedig maga a tanácsadás folyamata.

A pszichoterápiával és a kineziológiával ellentétben nem a múltat kutatja, hanem a jelenre és a jövőre koncentrál. Elsősorban magánéleti elakadásokban, párkapcsolati válságok, karriergondok esetében eredményes. A coach személyre szabott programmal segíti a hozzá fordulót az előtte álló feladat megoldásában vagy a kitűzött cél elérésében. Segít a tudatosság növelésében, az addig sikertelenül alkalmazott viselkedésminták azonosításában, illetve új, helyesnek vélt attitűdök, stratégiák kialakításában.

A life coachingban is többféle irányzat létezik. Én az ontológiai alapú coaching módszerét gyakorlom. Ez a Dr. Kollár Coaching Iskolacsoportban oktatott irányzat speciális szemléletmódot és olyan kreatív eszköztárat jelent, ami új megvilágításba helyezi az adott problémát, és ezzel minden előzetes várakozást felülmúló megoldásokhoz vezet.

A coaching segítségével megoldhatja problémáját, és egy tudatosabb, minőségibb életet kezdhet el. Megismerheti önmagát, feltérképezheti már meglévő képességeit és felismerheti, mit kell még ahhoz tennie, hogy élete olyan legyen, amilyenre vágyik.

Mit csinál egy life coach?

Meghallgatom, amikor ön elmondja, milyen az a helyzet, amiben segítséget kér.

Kérdezek, hogy minden részletet tisztázzunk, ami a jövő alakítása szempontjából lényeges.

Elgondolkodtatom, kizökkentem, olykor meglepő eszközökkel (irodalmi, művészeti alkotások használatával) világítom meg azokat a gondolkodási sémákat, amelyek nem feltétlenül járnak sikerrel az ön életében és azokat is, amelyek viszont segítenek új viselkedési mintázatok kialakításában.

Tanítom, olyan eszközöket adok az ön kezébe, amiket bármikor elővehet, ha esetleg újabb válságba kerül.

Bátorítom és ünneplem: bátorítom, ha elbizonytalanodik, és mindig elismerem, ha valamit jól csinált.
 

Mikor segíthet?

-          amikor egy fontos döntés előtt áll,

-          vagy amikor épp, hogy nem tud dönteni,

-          amikor elhagyták vagy éppen ön készül elhagyni valakit,

-          amikor munkát szeretne váltani,

-          amikor úgy érzi, nem látja a kiutat egy helyzetből,

-          válságba került a párkapcsolata,

-          kommunikációs problémái vannak,

-          vagy egyszerűen csak többet szeretne kihozni az életéből